Home » Therapy » Supportgroep CPTSS

"Het doet me genoegen en is ook mijn intentie om lotgenoten de mogelijkheid te geven deel te nemen aan een supportgroep, deels omdat ik geloof in de kennis van lotgenoten en deels omdat velen behoefte hebben aan erkenning, het uitwisselen van ervaringen en elkaar zo tot steun te zijn. Ik denk dat ervaringsdeskundigheid bij trauma's en dus (complexe) PTSS de verbindende factor is bij steun, herkenning en herstel."

"Ja ik wil een CPTSS-supportgroep beginnen..."

Gebruik "Het verleden voorbij" als leidraad. Zie tevens de bijlage hierin.

Het eerste herstelboek geschreven door twee lotgenoten (man/ vrouw)

Download:

Het Verleden Voorbij 2019 10
PDF – 3.7 MB 35 downloads

Vul dit formulier in en maak je groep bekend

je oproep verschijnt dan op deze pagina

Regio : Den Bosch en omgeving

Supportgroep PTSS/Complexe PTSS Den-Bosch

Mijn naam is Nadia, inmiddels al veel ervaringen met allerlei therapieën op gebied van Complexe PTSS/ PTSS.
Ik ben op zoek naar lotgenoten om bij elkaar te komen en ervaringen met elkaar te delen.
Ik ben in contact gekomen met Steunpunt Zelfhulp in Den-Bosch en de mogelijkheid is daar om een supportgroep op te gaan zetten.

Heb jij interesse in contact te komen met mensen die jouw verhaal begrijpen?

Dan is een supportgroep iets voor jou, het maximaal aantal mensen is 8.
Zodat iedereen genoeg ruimte heeft om te kunnen delen.
Als er voldoende aanmeldingen zijn dan volgt er eerst een kennismakingsbijeenkomst.
Daar bepalen we samen hoe vaak en wanneer we bij elkaar gaan komen in overleg met de Stichting.
Alles is kosteloos en vrijblijvend, behalve de koffie of thee is 0,50 cent.

Kom jij uit en Den-Bosch e.o. heb je behoefte aan lotgenoten?

Meld je dan aan.

Groet Nadia

Aanmelden: nadia-321@live.nl

Regio: Delft en omgeving

Supportgroep PTSS Zuid Holland/ Delft

In Delft draait al een tijd een PTSS-supportgroep sinds 6 september 2018. Het is de eerste in Nederland naar mijn weten.

Ervaringsdeskundigheid krijgt een steeds grotere betekenis, ook in het professionele veld, er zijn tegenwoordig ook betaalde ervaringsdeskundigen, die op allerlei gebieden worden ingezet. Werken vanuit ervaringsdeskundigheid en elkaar kracht en hoop kunnen geven, is werken aan je eigen toekomst en die van anderen! Het credo van de begeleidster van supportgroep PTSS is: ’ door elkaar te helpen, help je jezelf.’

Een lotgenoten groep geven we samen vorm en daarom is in deze groep iedereen gelijkwaardig!

Aanmelden PTSS-supportgroep:

herstelacademie@ggz-delfland.nl

Supportgroep buitenhuis
PDF – 351.5 KB 255 downloads

Supportgroep PTSS Zuid Holland

Sinds september 2018 is een PTSS supportgroep voor vrouwen met PTSS. Omdat de meeste vrouwen te maken hebben gehad met seksueel misbruik is ervoor gekozen om een groep met alleen vrouwen te starten. We bestaan nu ruim een jaar en hebben dit heugelijk feit korte tijd geleden gevierd met gebak!

Het begin was stroef te noemen, gebrek aan vertrouwen speelt een grote rol bij PTSS. Ondanks het feit dat ik zelf complexe PTSS heb en ervaringsdeskundige ben, heeft alles behoorlijk wat tijd gekost. En dat is ook heel begrijpelijk, we moesten elkaar leren kennen en aanvoelen of we werkelijk wat aan elkaar konden hebben. Dit is allemaal met de tijd gegroeid en nu hebben we een mooie groep waarin we elkaar tot steun zijn en een veilige haven waarin we schuilen kunnen voor een weinig begrijpend wereld met onze PTSS.

Deze veilig haven zijn en je begrepen, gesteund en gewaardeerd voelen: ieder voor haar eigen unieke bijdrage, waarvan we zoveel kunnen leren van elkaar is van grote waarde.

Hier is ook een stukje liefde te vinden, die bij de gevestigde hulpverlening vaak niet te vinden is. De compassie in deze groep is uniek en we stimuleren elkaar om het beste uit onszelf te halen en niet door angst bij de pakken neer te blijven zitten.

Oprechte zorg en betrokkenheid zijn de kernwaarden van onze groep geworden. Samen staan we sterk en de eenzaamheid die we altijd meedroegen is zo een beetje dragelijker geworden.