Home » Therapy » Supportgroep (C) PTSS » Opstarten/ aanmelden

Download Draaiboek CPTSS-groep:

Hoe zet je een groep op en waar moet je aan denken.

Oh, ja download nu ook het herstelboek

"Het verleden voorbij"

en maak een begin met je weg

naar weer verbonden zijn met jezelf en anderen

Supportgroep CPTSS
PDF – 350.0 KB 0 downloads
Het Verleden Voorbij 2019 9
PDF – 3.4 MB 0 downloads

Supportgroep PTSS Zuid Holland

Sinds september 2018 is een PTSS supportgroep voor vrouwen met PTSS. Omdat de meeste vrouwen te maken hebben gehad met seksueel misbruik is ervoor gekozen om een groep met alleen vrouwen te starten. We bestaan nu ruim een jaar en hebben dit heugelijk feit korte tijd geleden gevierd met gebak!

Het begin was stroef te noemen, gebrek aan vertrouwen speelt een grote rol bij PTSS. Ondanks het feit dat ik zelf complexe PTSS heb en ervaringsdeskundige ben, heeft alles behoorlijk wat tijd gekost. En dat is ook heel begrijpelijk, we moesten elkaar leren kennen en aanvoelen of we werkelijk wat aan elkaar konden hebben. Dit is allemaal met de tijd gegroeid en nu hebben we een mooie groep waarin we elkaar tot steun zijn en een veilige haven waarin we schuilen kunnen voor een weinig begrijpend wereld met onze PTSS.

Deze veilig haven zijn en je begrepen, gesteund en gewaardeerd voelen: ieder voor haar eigen unieke bijdrage, waarvan we zoveel kunnen leren van elkaar is van grote waarde.

Hier is ook een stukje liefde te vinden, die bij de gevestigde hulpverlening vaak niet te vinden is. De compassie in deze

groep is uniek en we stimuleren elkaar om het beste uit onszelf te halen en niet door angst bij de pakken neer te blijven zitten.

Oprechte zorg en betrokkenheid zijn de kernwaarden van onze groep geworden. Samen staan we sterk en de eenzaamheid die we altijd meedroegen is zo een beetje dragelijker geworden.

Xandra: HBO Maatschappelijk Dienstverlening, maar niet werkzaam. Complexe PTSS vanaf mijn vroege pubertijd, die alle gebieden van mijn leven en persoonlijkheid aantastte. Pas op latere leeftijd kreeg ik de diagnose complexe PTSS. Heb ervaring in het deelnemen en mede in het opstarten.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

"Ja, ik wil een supportgroep beginnen."

Ben je een ervaringsdeskundige en ben je op zoek naar deelnemers in je regio, vul dan onderstaande formulier in. Het is misschien een idee om een ervaringswerker te vinden of een stichting bij je in de buurt die werkt met ervaringsdeskundigen op te zoeken die je idee voor een PTSS-supportgroep zien zitten.

Je hoort via mail of je "advertentie" voor je PTSS-supportgroep bij je in de regio wordt geplaatst. Alleen serieuze en volledig ingevulde formulieren worden behandeld. Op deze pagina komt dan je oproep en tekst te staan.

"Wat je moet doen, is slechts dit invullen...."