Home » Therapy » Regio-activiteit » Activiteit

In de Week tegen Kindermishandeling wordt op vrijdag 22 november 2019 de themadag ‘Sporen van trauma’ georganiseerd door de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en de GGD Haaglanden. Lotgenoten van kindermishandeling, professionals en overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn in het Hilton Hotel in Den Haag. Kindermishandeling zorgt op de lange termijn voor immense emotionele, relationele en/of gedragsproblemen. De impact op kinderen en volwassenen met complex trauma is groot voor alle betrokkenen en hun naasten en wordt vaak (onbedoeld) doorgegeven aan de volgende generaties. Hoe kunnen we deze mechanismen en processen op een gezonder spoor krijgen? En welke effecten hebben vroege negatieve levenservaringen voor de ontwikkeling? We hebben het erover tijdens deze bijeenkomst. 

Tijdens deze themadag zullen enkele aansprekende sprekers en ervaringsdeskundigen het woord voeren, zoals prof. Peter Adriaenssens (Jeugdpsychiater, Hoofddocent Jeugdpsychiatrie  KU Leuven, voormalig Directeur Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Leuven/Vlaams-Brabant). Hij zal meer vertellen over de sporen die traumatische ervaringen nalaten in het lichaam, het brein en de geest, en hun invloed op ons functioneren. Aan de getrainde jongeren van ExpEx Den Haag die ervaringen hebben in de jeugdzorg kunnen vragen worden gesteld. En Sietske Dijkstra (psycholoog, docent en onderzoeker) en Hameeda Lakho (directeur van de Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid) geven een workshop over ontwrichte familierelaties als gevolg van trauma.

De Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid zet zich in voor volwassen slachtoffers van kindermishandeling en biedt verschillende activiteiten op het gebied van lotgenotencontact aan.

Voorbeelden zijn lotgenotengroepen, cursussen, themadagen en maandelijkse inloopavonden in de regio Haaglanden. De vorige themadagen zijn druk bezocht en hebben veel positieve reacties opgeleverd. Telkens blijkt dat het enorm helpt om de eigen ervaringen te kunnen bespreken met lotgenoten, ervaringsdeskundigen en professionals die in hun werk veel te maken krijgen met mensen die in hun jeugd zijn mishandeld.

De themadag ‘Sporen van trauma’ vindt plaats op 22 november van 9.30 tot 17.00 uur in het Hilton Hotel te Den Haag. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, GGD Haaglanden, Fonds Slachtofferhulp, Hilton Hotel en Hameeda Lakho Training & Coaching en Advies.

De deelnemersbijdrage bedraagt €50,- voor lotgenoten en €100,- voor professionals inclusief lunchbuffet.

Vragen & informatie:

nfo@herstel-ervaringsdeskundigheid.nl

Hameeda Lakho: 06 51 90 60 70

 

8 #metoo vrouwen gezocht

Samen een aantal uren doorbrengen met elkaar voor steun en het zoeken naar oplossingen.

Reageren: eva@borderz.nl