Home » Therapie » Supportgroep (C) PTSS

"Het doet me genoegen en is ook mijn intentie om lotgenoten de mogelijkheid te geven deel te nemen aan een supportgroep, deels omdat ik geloof in de kennis van lotgenoten en deels omdat velen behoefte hebben aan erkenning, het uitwisselen van ervaringen en elkaar zo tot steun te zijn. Je kan de thema's hiernaast als PDF's staan gebruiken in je groep als gespreksonderwerp. Ik denk dat ervaringsdeskundigheid bij trauma's en dus (complexe) PTSS de verbindende factor is bij steun, herkenning en herstel."

Folder Draaiboek:

Hoe zet je een groep op en waar moet je aan denken.

Supportgroep PTSS
PDF [146.2 KB]
Download (1 download)

"Ja, ik wil een supportgroep beginnen."

Ben je een ervaringsdeskundige en ben je op zoek naar deelnemers in je regio, vul dan onderstaande formulier in. Het is misschien een idee om een ervaringswerker te vinden of een stichting bij je in de buurt die werkt met ervaringsdeskundigen op te zoeken die je idee voor een PTSS-supportgroep zien zitten.

Je hoort via mail of je "advertentie" voor je PTSS-supportgroep bij je in de regio wordt geplaatst. Alleen serieuze en volledig ingevulde formulieren worden behandeld. Op deze pagina komt dan je oproep en tekst te staan.

"Wat je moet doen, is slechts dit invullen...."

Regio : Den Bosch en omgeving

Supportgroep PTSS/Complexe PTSS Den-Bosch

Mijn naam is Nadia, inmiddels al veel ervaringen met allerlei therapieën op gebied van Complexe PTSS/ PTSS.
Ik ben op zoek naar lotgenoten om bij elkaar te komen en ervaringen met elkaar te delen.
Ik ben in contact gekomen met Steunpunt Zelfhulp in Den-Bosch en de mogelijkheid is daar om een supportgroep op te gaan zetten.

Heb jij interesse in contact te komen met mensen die jouw verhaal begrijpen?

Dan is een supportgroep iets voor jou, het maximaal aantal mensen is 8.
Zodat iedereen genoeg ruimte heeft om te kunnen delen.
Als er voldoende aanmeldingen zijn dan volgt er eerst een kennismakingsbijeenkomst.
Daar bepalen we samen hoe vaak en wanneer we bij elkaar gaan komen in overleg met de Stichting.
Alles is kosteloos en vrijblijvend, behalve de koffie of thee is 0,50 cent.

Kom jij uit en Den-Bosch e.o. heb je behoefte aan lotgenoten?

Meld je dan aan.

Groet Nadia

Aanmelden: nadia-321@live.nl

Regio: Delft en omgeving

Supportgroep PTSS Zuid Holland/ Delft

In Delft draait al een tijd een PTSS-supportgroep sinds 6 september 2018. Het is de eerste in Nederland naar mijn weten.

Ervaringsdeskundigheid krijgt een steeds grotere betekenis, ook in het professionele veld, er zijn tegenwoordig ook betaalde ervaringsdeskundigen, die op allerlei gebieden worden ingezet. Werken vanuit ervaringsdeskundigheid en elkaar kracht en hoop kunnen geven, is werken aan je eigen toekomst en die van anderen! Het credo van de begeleidster van supportgroep PTSS is: ’ door elkaar te helpen, help je jezelf.’

Een lotgenoten groep geven we samen vorm en daarom is in deze groep iedereen gelijkwaardig!

Aanmelden PTSS-supportgroep:

herstelacademie@ggz-delfland.nl