Home » Therapie » Preventie

"Je verdriet is de weg naar erkenning en uit het web van de leugens. Dan wil je iemand die het ziet - hoe je jaren emotioneel gevangen zat - en weet"

"Niet meer wegkijken"

Het heeft bij mij even geduurd al eer ik een pagina over preventie wilde hebben. Ik maak me zorgen over hoe gaat bij het vaststellen van kindermishandeling en of misbruik. Vooral nu door het feit dat het aan de gemeente wordt overgelaten en dat er veel professionals en instellingen gaan die wellicht op papier samenwerken en toch ergens verdwijnt het kind tussen de papieren werkelijkheid. Diverse onderzoeken melden dat misbruik nooit alleen staat als een eenmalige gebeurtenis met slechts een kind. Goede preventie en dus ingrijpen kan erger voorkomen, maar dan moet het zo zijn dat we de onterechte gevallen zo klein mogelijk houden en dat we ook gevallen niet missen. Hoe de regering het nu aanpakt met een kort vragen - of check lijstje lijkt niet te werken. Op deze pagina heb ik een lijst gemaakt van de signalen. Deels gebaseerd op info van internet, die ik vergeleek met eigen ervaringen. Misschien moet Jeugdzorg ook eens nadenken om ervaringsdeskundigen, dus ex-slachtoffers in te zetten, om zo de antennes voor echte gevallen gevoeliger te maken en dus sneller te kunnen opmerken en dus zo beter inzichtelijk hebben waarom. Deze lijst kan beter en aangevuld. Misschien dat er een goede database kan worden opgesteld, met anonieme casussen, waaruit de nodige signalen beter aan de praktijk kan worden getoetst. Deze database van signalen kan dan ook buiten onze grenzen worden ingezet en dus ook verder ontwikkeld.

Trouw: Kindermishandeling gaat gemiddeld 7,5 jaar door

 

4 februari 2019 – Het merendeel van meldingen over huiselijk geweld of kindermishandeling wordt te laat beoordeeld, schrijft Trouw zaterdag. Dat komt doordat de verantwoordelijke organisaties een nieuwe werkwijze en meldcode hebben. Gezinnen weten daardoor lang niet waar ze aan toe zijn, zo bericht NU.nl

Trouw vroeg de cijfers op bij het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, waar elk jaar tienduizenden meldingen binnenkomen. De organisatie opereert niet landelijk, maar de naam wordt gevoerd door 26 verschillende organisaties verspreid door het land.

 

Gezamenlijk hebben de organisaties afgesproken dat 90 procent van de meldingen binnen vijf dagen beoordeeld moet worden op hun ernst. Daarna wordt er onderzoek gedaan.

Het is de bedoeling dat 80 procent van de onderzoeken binnen tien weken is afgerond. Na zo’n onderzoek kan de organisatie naar bijvoorbeeld Jeugdzorg of naar speciale wijkteams doorverwijzen.

In de laatste drie maanden van 2018 lukte het zeven van de 26 regio’s om binnen vijf dagen met een beoordeling te komen en slechts vijf regio’s slaagde erin om 80 procent van de onderzoeken binnen de gestelde termijn van tien weken af te ronden.

Hierdoor zitten gezinnen lang in onzekerheid. Dat de doelen niet gehaald worden, komt volgens Veilig Thuis door een nieuwe meldcode en een nieuwe werkwijze die op 1 januari zijn ingegaan. De organisatie hoopt dan ook dat de problemen binnen een half jaar zijn opgelost.

Bron: nu.nl

Verkeerde aannames:

 

- Daders die jongens misbruiken zijn zelf homo.
- Vrouwen zijn inderdaad vaak slachtoffer van misbruik door mannen en kunnen dus geen dader zijn.
- Vrouwen doen het altijd om de mannelijke dader een plezier te doen, dus er bestaan geen cover-up aupair bureaus gerund door vrouwen die pedofielen wereld wijd aan kinderen helpen of pedo-websites gerund door vrouwen.
- Moeders zijn altijd zorgend en nooit kwetsend, mishandelend, misbruikend, omdat het niet in hun zorgende aard zit. Er bestaan daarom ook geen vrouwelijke criminelen en pedofielen.

Anoniem: Benieuwd naar je ervaring.