Home » Blog » Alida's blog

Welkom bij mijn blog “jungle in mijn hoofd

 

Graag zou ik me eerst even willen voorstellen aan jullie. Mijn naam is Alida en ben 48 jaar oud en woon in het hoge noorden

        Welkom bij mijn tweede blog. PTSS staat voor Posttraumatisch Stress Syndroom en zoals bij elke aandoening heb je hier ook verschillende gradaties, maar ook verschillende klachten.

Wat de 1 heeft hoeft de andere niet te hebben. Ook de oorzaken zijn nooit hetzelfde. Toch zijn we het allemaal over 1 ding eens , het is zwaar en niet alleen voor ons zelf maar ook voor onze naasten.Daarom wil ik het graag in mij blog`s hebben over wat ik mee maak en tegen aan loop. Tevens ben ik heel benieuwd naar andere verhalen. PTSS houdt voor mij in dat elke dag wel in gevecht ben met gevoelens en gedachten. Door het pesten was ik heel onzeker en had totaal geen eigenwaarde. Dat houdt in dat ik nu heel onzeker ben en denk van “doe ik het allemaal wel goed? “ en had enorm last van faalangst met nadruk op had want dat is momenteel een stuk minder.

        Het is er nog wel maar een stuk minder aanwezig. Onzeker ben ik nog wel en dat wil ik niet maar mijn gedachten gaan dan op de loop. En dan ben ik een hele poos bezig om mijn gedachten weer rustig te krijgen. Ook ben ik heel snel bang dat mensen boos op mij zijn. Door de verkrachting en vreemdgaande partner ben ik heel wantrouwend geworden terwijl ik dat niet wil. Gelukkig heb ik nu een kanjer van een man die zelf ook PTSS heeft en dus als geen ander begrijpt wat voor gevecht het elke dag is om die jungle in je hoofd rustig te houden.

De komende weken ga ik dieper in op de trauma`s en wat ik dagelijks mee maak m.b.t de PTSS. Tevens ga ik ook verder in op mijn andere aandoeningen die PTSS gerelateerd zijn zoals diabetes en fibromyalgie. Ik ga in de komende blog`s daar verder op in. En ik ga een blog wijden aan het thema “PTSS  en werk “ Mochten jullie vragen of reacties hebben laat het me weten.

Wie behoefte heeft mag mij mailen: